Participeren

Het heeft even geduurd, maar binnenkort is ie er dan toch: de Zonneweihoek, het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal! Maandagavond 8 juni 2020 zijn de participatiemogelijkheden toegelicht in een webinar. Alle inwoners van de gemeente Roosendaal kunnen meedoen.

Langs de A58 ter hoogte van de wijk Weihoek wordt dit najaar de Zonneweihoek gebouwd: een zonnepark met ongeveer 14.000 zonnepanelen dat genoeg zonnestroom gaat produceren voor 2.000 huishoudens. De Zonneweihoek is ontwikkeld door een enthousiaste groep lokaal betrokkenen uit Roosendaal en energietransitiebureau Odura uit ’s-Hertogenbosch.

Vanaf het begin is het de bedoeling geweest dat inwoners van de gemeente Roosendaal er aan mee kunnen doen. Dat kon/kan op drie manieren: door mee te investeren met een mooie rente van 5% per jaar, door groene stroom van de Zonneweihoek af te nemen, of door het allebei te doen. In dat laatste geval is het alsof u eigen zonnepanelen heeft in de Zonneweihoek, en dat maakt het extra interessant voor iedereen die wel zonnepanelen wil maar geen geschikt eigen dak heeft.

De mogelijkheid om mee te investeren is toegelicht in het webinar op 8 juni 2020 waaraan ongeveer 200 mensen uit de gemeente Roosendaal hebben deelgenomen (de tijdens het webinar besproken presentatie over de participatiemogelijkheden is hier te vinden). Geïnteresseerden voor de financiële participatie konden zich vervolgens tot 22 juni 2020 inschrijven via crowdfundingpartner DuurzaamInvesteren.nl. Uiteindelijk hebben ongeveer 70 mensen daadwerkelijk mee geïnvesteerd, voor in totaal 300.000 euro. Ruim 80% van deze mensen woont in de gemeente Roosendaal, waarvan het merendeel in de wijken Tolberg en Weihoek.

De mogelijkheid om groene stroom van de Zonneweihoek af te nemen staat nog open. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden met dit formulier. Bij voorbaat dank!

Eventuele vragen of opmerkingen kunt u  mailen naar info@zonneweihoek.nl.

Bij voorbaat dank & met vriendelijke groet van de lokaal betrokkenen,

Jean, Clara, Olav, Resie, Leo, Florian, Marlies, Margot, Christel & Michel