Vos en ander wild gespot in de Zonneweihoek

De website van de Zonneakker Weihoek in Roosendaal

Vos en ander wild gespot in de Zonneweihoek

14 mei 2021 Nieuws 0

In april 2021 hebben vrijwilligers van de natuurvereniging KNNV Roosendaal enkele wildcamera’s in de Zonneweihoek geplaatst om te volgen of zoogdieren zoals vossen, hazen, konijnen, marterachtigen en egels hun weg naar en in het zonneveld weten te vinden.

Dat heeft inmiddels tot mooie opnames geleid van onder meer een nachtelijk bezoek van een vos, een romantisch (?) samenzijn van hazen tijdens de ochtenddauw en likkebaardende egels, zie de filmpjes hieronder. Met veel dank aan de zoogdieren-werkgroep van de KNNV Roosendaal!

Nachtelijk bezoek van een prachtige vos aan de Zonneweihoek. De beelden zijn afkomstig van vrijwilligers van de zoogdieren-werkgroep van natuurvereniging KNNV Roosendaal.
Haas(t) romantisch, toch? In de vroege ochtend hebben deze twee hazen het zo te zien prima naar hun zin tussen het klavergewas onder de panelen van de Zonneweihoek. De beelden zijn afkomstig van vrijwilligers van de zoogdieren-werkgroep van natuurvereniging KNNV Roosendaal.
Wat komt daar aangelopen?
De beelden zijn afkomstig van vrijwilligers van de zoogdieren-werkgroep van natuurvereniging KNNV Roosendaal.
Linda van Meer, lid van de zoogdieren-werkgroep van natuurvereniging KNNV Roosendaal, checkt één van de wildcamera’s in de Zonneweihoek.