Voortgang bouw Zonneweihoek in vogelvlucht

De website van de Zonneakker Weihoek in Roosendaal

Voortgang bouw Zonneweihoek in vogelvlucht

15 november 2020 Nieuws 0

Wat een leuke verrassing! Gisteren kregen we spontaan onderstaande prachtige drone-video toegezonden door ‘Tolbergenaar” Denis. Dit 3 minuten durende filmpje toont met schitterende beelden, vanuit de hoogte, de voortgang van de bouw van de Zonneweihoek. Denis zei erbij dat we dit filmpje, als we dat zouden willen, gerust mochten publiceren op onze website. Dat doen we bij deze, met heel veel plezier én met heel veel dank aan Denis, veel kijkgenot!

Het filmpje laat zien dat de bouw voorspoedig verloopt. Er worden momenteel ongeveer 1.000 panelen (van 445 Wp) per dag gelegd!

Tot dusver verloopt de bouw volledig naar wens en conform planning. Als dat zo blijft, zou de Zonneweihoek nog voor het eind van het jaar in gebruik kunnen worden genomen. Maar het blijft spannend of er ook ergens de komende maand geen kink(je) in de kabel komt ….

We houden u op de hoogte!

Hieronder als toegift nog een fotootje vanaf de grond. Deze foto is vorige week genomen, tijdens de bouw, en laat zien hoe het onder de panelen oogt. Het midden van de zonnepanelentafels is ruim 2,1 meter hoog, en dat betekent dat je daar comfortabel kunt wandelen. Dat laatste geldt dan later uiteraard ook voor de schapen die straks voor het vegetatiebeheer in het zonnepark moeten gaan zorgen : – )

Kijkje onder een net gebouwde zonnepanelentafel, met een hoogte in het midden van ongeveer 2,1 meter. Het laagste punt van de zonnepanelen aan de linker- en rechterkant van de tafels bedraagt ongeveer 1,0 meter, zodat straks beheer van het groen met schapen goed mogelijk is.