Massale opkomst bij inloopavond Zonneweihoek

De website van de Zonneakker Weihoek in Roosendaal

Massale opkomst bij inloopavond Zonneweihoek

29 juni 2018 Nieuws 0

In de realisatie van het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal wordt inbreng vanuit de bewoners met open armen ontvangen. Door middel van een informatieavond op dinsdagavond 26 juni kregen de inwoners van Roosendaal de kans om zelf meer informatie over de Zonneweihoek te verzamelen, maar ook om te communiceren wat zij echt belangrijk vinden in een dergelijk project.

De zonneakker Zonneweihoek zal tussen de snelweg A58 en de Weihoek in Roosendaal komen te liggen. Zo’n 21.000 zonnepanelen zullen worden geïnstalleerd die jaarlijks ongeveer 5,4 miljoen kWh kunnen opbrengen. Hiermee kunnen 1.800 huishoudens van Roosendaal worden voorzien van duurzame zonne-energie.

Op de informatieavond, georganiseerd door Odura en een groep lokaal betrokkenen, kwamen veel bezoekers af. Ruim 150 geïnteresseerden kwamen langs om meer informatie te krijgen over dit project en mee te denken. Velen van hen waren enthousiast om in een dergelijk vroeg stadium te worden betrokken bij de Zonneweihoek. Een aantal kenmerkende quotes tijdens de informatieavond:

‘Erg interessante avond. Er is nog veel onduidelijk, maar fijn dat er nu al zoveel aandacht gaat naar het informeren van mensen.

 ‘Er is nog veel onzeker, maar het was zeker een interessante avond.’

‘Interessant om zo’n groep mensen zo enthousiast bezig te zien. Succes!’

‘Ik wil best mijn geld geven, maar dan moet ik wel weten hoeveel en waaraan. Dat duurt geloof ik nog even.’

‘Het is mij duidelijk geworden dat er nog niet heel veel duidelijk is, maar we wachten af.’

 Als het zo doorgaat doen wij eraan mee!’ zei een van de bezoekers na afloop.

Wilt u meer informatie over de inloopavond en wilt u wellicht op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond de Zonneweihoek? Klik dan hier.

Hier kunt u de Brochure Zonneweihoek downloaden.

 

Een impressie van de inloopavond: