Informatieavonden over participatiemogelijkheden Zonneweihoek in voorjaar 2020

Informatieavonden over participatiemogelijkheden Zonneweihoek in voorjaar 2020

25 november 2019 Nieuws 0

Nu het er sterk naar uitziet dat de Zonneweihoek in het najaar van 2020 kan worden gebouwd, kunnen we eindelijk de participatiemogelijkheden voor burgers en bedrijven uit de gemeente Roosendaal concreet gaan maken. Die mogelijkheden worden de komende maanden uitgewerkt waarna we er in het voorjaar van 2020 via o.a. informatieavonden, nieuwsberichten en een aparte webpagina over zullen gaan communiceren.

We realiseren ons dat veel ge├»nteresseerden het allemaal maar lang vinden duren. Wij vinden dat ook! Maar gelukkig komt de werkelijke realisatie van de Zonneweihoek nu snel dichterbij. En kunnen we dus ook eindelijk de participatiemogelijkheden gaan concretiseren. Eerder kon dat nog niet omdat er nog van alles zou gaan veranderen (prijzen, wettelijke regels e.d.). Nu de realisatie dichtbij komt, beginnen de mogelijkheden uit te kristalliseren.  

De komende paar maanden worden de participatiemogelijkheden verder uitgewerkt, samen met een aantal lokaal betrokkenen en externe partners (zoals de energieleverancier aan wie de Zonneweihoek de geproduceerde zonnestroom zal gaan verkopen). Daarbij gaat het om vragen als: Hoe kunnen we burgers uit de gemeente Roosendaal voorrang geven? Welk financieel rendement kunnen we bieden? Wat is de minimale / maximale inleg? Welk extra voordeel willen we bieden voor mensen die ook de groene stroom van het zonnepark willen afnemen? Met welke energieleverancier willen we samenwerken?

Vragen volop dus, die de komende maanden worden ingevuld. Over de antwoorden zullen we voorjaar 2020 berichten. U hoort spoedig weer van ons!