De Zonneweihoek: Doet u ook mee?

De Zonneweihoek: Doet u ook mee?

25 mei 2020 Nieuws 0

Het heeft even geduurd, maar binnenkort is ie er dan toch: de Zonneweihoek, het eerste zonnepark met burgerparticipatie in Roosendaal! Maandagavond 8 juni worden de participatiemogelijkheden toegelicht in een webinar. Alle inwoners van de gemeente Roosendaal, en in het bijzonder natuurlijk de direct omwonenden, krijgen de gelegenheid om mee te doen.

Langs de A58 ter hoogte van de wijk Weihoek wordt dit najaar de Zonneweihoek gebouwd: een zonnepark met ongeveer 14.000 zonnepanelen dat genoeg zonnestroom gaat produceren voor 2.000 huishoudens. De Zonneweihoek is ontwikkeld door een enthousiaste groep lokaal betrokkenen uit Roosendaal en energietransitiebureau Odura uit ’s-Hertogenbosch.

Vanaf het begin is het de bedoeling geweest dat inwoners van de gemeente Roosendaal er aan mee kunnen doen. Dat kan op drie manieren: door mee te investeren met een mooie rente van 5% per jaar, door groene stroom van de Zonneweihoek af te nemen, of door het allebei te doen. In dat laatste geval is het alsof u eigen zonnepanelen heeft in de Zonneweihoek, en dat maakt het extra interessant voor iedereen die wel zonnepanelen wil maar geen geschikt eigen dak heeft.

Op maandagavond 8 juni van 20.00 – 20.45u wordt een webinar georganiseerd, bedoeld voor alle geïnteresseerde inwoners van de gemeente Roosendaal. In het webinar worden de participatiemogelijkheden nader toegelicht. Aanmelden voor het webinar kan eenvoudig via dit linkje. Deelname aan het webinar is gratis.

De inschrijvingsperiode voor het mee investeren met een rente van 5% start op dinsdag 9 juni om 10.00u, exclusief voor inwoners van de gemeente Roosendaal. Wees er wel op tijd bij want er is geen onbeperkte ruimte om mee te investeren.

Eventuele vragen of opmerkingen kunt u  mailen naar info@zonneweihoek.nl.

Als u dit bericht wil delen met andere mensen waarvan u denkt dat die mogelijk geïnteresseerd zijn: graag!

Bij voorbaat dank & met vriendelijke groet van de lokaal betrokkenen,

Jean, Clara, Olav, Resie, Leo, Florian, Marlies, Margot, Christel & Michel