De Zonneweihoek is er klaar voor!

De website van de Zonneakker Weihoek in Roosendaal

De Zonneweihoek is er klaar voor!

23 februari 2021 Nieuws 0

De Zonneweihoek is volledig aangesloten op het elektriciteitsnet en levert nu de eerste zonnestroom aan het net van Vandebron.  Nu kunnen we dus écht starten met het uitleveren van donkergroene stroom aan maar liefst 2000 huishoudens!

De bouw van het technische gedeelte van het zonnepark startte in oktober 2020 en was ruim twee maanden later al gereed. Er was geen enkele tegenslag, zelfs corona lukte het niet om roet in het eten te gooien.

Struweelhaag
Ging alles dan van een leien dakje? Nee, helaas liepen we op andere facetten van de bouw wel wat vertraging op.  Zo moet de aanleg van de ‘struweelhaag’ rondom het zonnepark nog plaatsvinden. Deze haag van inheemse struiken zoals lijsterbes, vogelkers en Gelderse roos is door de natte maand januari en de vorst in februari wat vertraagd. We verwachten de haag eind februari en begin maart aan te leggen. Mooi op tijd om in mei en juni de eerste bloeiende struiken rondom de Zonneweihoek te zien staan.

Volledig opgeleverd
Ook is de partij voor de technische bouw van het zonnepark nog niet helemaal klaar. Er zijn nog enkele puntjes op de i te zetten en de verwachting is dat dit de komende weken gebeurt. Zo kunnen we het zonnepark in de loop van maart 2021 officieel als ‘volledig opgeleverd’ betitelen.

Feestelijke bijeenkomst
Dat vraagt natuurlijk om een feestje! We mikken daarvoor voorlopig op een datum in juni. Hopelijk laat het coronavirus dan toe om in de open lucht ter plekke een feestelijke bijeenkomst organiseren en de ingebruikname van de Zonneweihoek met zijn allen te vieren. Dat we daarbij dan wellicht nog afstandsregels in acht moeten nemen, dat mag de pret niet drukken …

We hopen alvast op een zonnig voorjaar!